Downloadpagina voor het GemSearch programma

Algemeen: rechtsklik op de onderstreepte download-link, kies voor "Doel opslaan als..." (bij IE8) of 2x linksklikken (bij Firefox). Sla de file op Uw harde disk op. Ga daarna in de Windows Verkenner naar de gedownloade file op Uw harde schijf en dubbelklik daarop om het programma te installeren. Hierna is er op het bureaublad een icoon GemSearch 2.3.4 aanwezig, hierop klikken start het programma.

download GemSearch versie 2.3.4 (deze installatie-file is 219 KByte groot)

----------------------------------------------------------------------------

GemSearch is geschreven in VisualBasic Express 2005. Om het uit te kunnen voeren moet op de computer de runtime environment versie 2.0 VisualBasic.NET aanwezig zijn (dit is al het geval voor Windows Vista en hogere versie's). Krijgt U tijdens het uitvoeren van GemSearch een foutboodschap, bijvoorbeeld "Kan deze toepassing niet openenen" , dan zijn deze runtime files dus nog niet op Uw computer aanwezig. De benodigde file is hier te downloaden. Ga na het downloaden met de Windows Verkenner naar deze file (dotnetfx.exe) op Uw harde schijf en dubbelklik hierop om de runtime environment te installeren.

download de runtime file (deze installatie-file is 22 MByte groot)

----------------------------------------------------------------------------

Voor de uitleg hoe GemSearch werkt, klik in het programma GemSearch op Help=>GemSearch Help of kijk op

deze webpagina. (hierop gewoon links-klikken!)

Voor info, problemen of opmerkingen: stuur een e-mail naar: Jaap Bos

-----------------------------------------------------------------------------

Attentie voor Windows 10 gebruikers met een 'schone' install!

Er is op het ogenblik een probleem voor mensen die een PC met een schone installatie van Windows 10 hebben. Bij het opstarten van GemSearch kunnen zij de mededeling krijgen dat er ook nog een runtimefile 3.5 geinstalleerd moet worden, een installatie die niet lukt. Dat is een gevolg van gerommel en slecht beheer van Microsoft. Ooit hebben zij verschillende runtime environments samengevoegd met vervelende gevolgen. Tot en met Windows 8.1 was runtime environment 2.0 (daar draait GemSearch op) samengevoegd met environment 3.0 tot een groter .NET runtime 3.5. Geen probleem op zich, want 3.5 was aanwezig op de installatiefiles van de Windows installatie. Als je gebruik maakte van de gratis migratie naar Windows 10 vanuit Windows 7 (of Windows Vista of Windows 8.1) dan migreerde die .NET runtime 3.5 gewoon mee. Bij een echte schone installatie van Windows 10 is dat anders, Microsoft heeft in zijn oneindige wijsheid besloten om .NET runtime 3.5 niet in zijn installatie op te nemen. Waarom, daarover wordt nog gesteggeld, hopelijk wordt dit opgelost in de komende 'Creators opdate' in april 2017. Tot die tijd kunt U via onderstaande link een gemodificeerde execute file downloaden. Kopieer deze file (GemSearch.exe) naar de folder waarin GemSearch eerder geinstalleerd was (normaal C:\GemSearch) en het programma zou zonder problemen moeten werken.

download de execute file voor gebruik in een schone Windows 10 installatie

___________________________________________________________

Update van het database-bestand.

In het GemSearch-programma kunt U via Help->Over GemSearch/Update GemSearch controleren of Uw databasefile ouder is dan het exemplaar op deze website. Zo ja, dan rechtsklikken op de onderstaande link, kiezen voor "Doel opslaan als..."(bij IE8) of 2x linksklikken (bij FireFox) en de file GEMDATA.DAT opslaan in de (standaard) folder C:\GemSearch\ en antwoord bevestigend op de vraag of de (oude) file overschreven mag worden.

Download de meest recente database-file (datafile met 362 mineralen, gemaakt op 11-12-2016)

Sluit daarna het GemSearch-programma af en herstart het om de gegevens van de nieuwe datafile in te lezen.

Web
Analytics

 

 

#####################################################

Web Analytics Made Easy - StatCounter
#####################################################